Erzurum'a Yeni Kent Meydanı

Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan projeyle Gürcükapı Camii ile Ehmal Camii'nin bulunduğu alana yeni kent meydanı yapılacağı bildirildi.

Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan projeyle Gürcükapı Camii ile Ehmal Camii'nin bulunduğu alana yeni kent meydanı yapılacağı bildirildi. Yakutiye Belediye Başkanı ve AK Parti Yakutiye Belediye Başkan adayı Ali Korkut, iki eseri birbiriyle buluşturacak projeyle şehrin merkezinde nefes alınabilecek alan oluşturacaklarını kaydetti. 2013 fiyatlarıyla yalnızca kamulaştırma maliyeti 21 milyon lirayı bulan proje için mayıs ayında düğmeye basacaklarını belirten Korkut, "Erzurum tarihi değerleriyle adeta bir hazine üzerinde oturmaktadır ancak bu hazine bizim dönemimize kadar saklı kalmıştı. Allah'ın izniyle tarihi hazinelerimizi gün yüzüne çıkaracağız ve şehrimize artı değerler katacağız. Gürcükapı veya diğer adıyla Aliağa Camii'ni çevreleyen meydan çalışmamızda bunlardan biri olacak. Aliağa Camii'ni Ehmal Camii ile birleştireceğiz. Alanı tamamen açarak rahat nefes alınmasını sağlayacağız. Yine buradaki mezbele görüntü, yani görüntü kirliliği kalkacak. Kot farkını da değerlendirerek burada tek katlı, dokuya uygun dükkanlar yapacağız. Ticareti devam ettireceğiz." Korkut, açıklamada, 2014 projeleri arasında yer alan, Gürcükapı Camii çevre düzenlemesi ve peyzaj projesinin kamulaştırma bedelinin 21 milyon lira olduğunu anımsatarak, "Yaptığımız her iş ile Erzurum'a kazandırıyoruz. Bizim çalışmalarımız, şehrin ekonomisini doğrudan ilgilendiren ve süreklilik arz eden özelliklere sahip. Doğru işleri yaparak şehrin kalkınmasını sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: