Erzurum'a Yılın Ilk Turist Kafilesi Geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Polonya'dan Erzurum'a gelen 117 kişilik kafile, çiçeklerle karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Polonya'dan Erzurum'a gelen 117 kişilik kafile, çiçeklerle karşılandı. Kentteki Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinde kış sporları yapmak, şehri yakından tanımak ve güzel vakit geçirmek için Polonya'dan çıkan ve içerisinde 117 turistin bulunduğu uçak, Erzurum Havalimanı'na geldi. Buradaki işlemlerin ardından dış hatlar terminaline ulaşan turistleri, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ahmet Ruşen, çiçeklerle karşılayarak, bütün turistleri selamladı. Eşyalarını otobüse taşıyan kafile, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki otellere hareket etti. Kafiledeki turistlerden dizi oyuncusu Emilio Hovcebiola, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir karşılamadan çok memnun kaldığını belirterek, ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyledi. Yoğun ilginin kendini mutlu ettiğini belirten Hovcebiola, "Bu bir tesadüf. Polonya'da dizi sanatçısıyım. Çok iyi karşılandık. Bu da Erzurum'da iyi hizmetler alacağımızı gösteriyor" dedi. Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ruşen de Avrupa'dan ilk turist kafilesinin geldiğini belirterek, yeni kayak sezonunun hayırlı olmasını temenni etti. İlk etapta Polonya'dan 117 kişilik kafilenin geldiğini ifade eden Ruşen, "Yeni kayak sezonunun açılışını yaptık. Misafirlerimize, şehrimizde güzel vakit geçirmelerini, kış sporların yanı sıra tarihi ve turistik mekanları da gezmelerini tavsiye ediyoruz. Hoş vakit geçireceklerine inanıyoruz" dedi. Ruşen, "İlk kafile Polonya'dan geldi. Her hafta farklı ülkelerden kafileler gelmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: