Erzurum'da 10 Bin Çiftçi Kadına Eğitim

Erzurum Tarım Gıda ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü, kırsaldaki kadınların tarımsal üretime katılmalarını sağlamak, tarım...

Erzurum Tarım Gıda ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü, kırsaldaki kadınların tarımsal üretime katılmalarını sağlamak, tarım ürünlerinde verimliliği artırmak amacıyla 10 bin çiftçi kadına eğitim verdi.

Erzurumlu kadınlar çiftçi eğitimi alıyor. İl genelinde geçen yıl içerisinde 10 bin 640 kadın çiftçiye konularında uzman ziraat mühendislerinde yazılı ve görsel eğitim verildiğini söyledi. Kırsaldaki kadınların tarımsal üretime katılmasının önemli olduğunu işaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş bu amaçla kadın çiftçilerin eğitine önem verdiklerini ifade etti. Tarım, hayvancılık konularında gönüllü olan kadınlara modern tarım, gıda sağlığı ve temizliği, hayvan beslenme teknikleri gibi konularında eğitim verdiklerini belirten Erdurmuş, "Tarımsal üretimin bir çok alanında kadınlarımız yer alıyor. Daha verimli tarımsal ve hayvan üretim yapılabilmesi için kırsal kesimde yaşayan kadın ve genç kızlarımıza teknik, bilgi ve yöntemler öğretmekteyiz. Amacımız kadın çiftçilerimizin verimliliğini arttırmak. En önemlisi ise girişimcilik ruhunu aşılayarak, kadınlarımızın kendilerine güvenlerini sağlamak." dedi.

Reklam
Reklam

Verilen eğitimlerde kadınların proje geliştirebilmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlamalarının da hedeflendiğine değinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, "Tarım ürünleri ihracatında ülkemiz önemli yer tutmakta. Kadın çiftçilerimizin aldıkları eğitimlerle kendilerini proje bazlı geliştirmelerine önem veriyoruz. Bakanlık olarak üretime ve ihracata yönelik kadın çiftçi ve üreticilerimizin geliştirdikleri projeleri önemsiyor ve hibelerle destek çıkıyoruz." diye konuştu. Erdurmuş, yıl içerisinde hedeflerinin eğitimli kadın çiftçi sayısını geçen yılki rakamların üzerine çıkartmak olduğunu da sözlerine ekledi.

"ÇİFTÇİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Oltu'nun Vişneli köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Kezban Akça, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen çiftçi eğitimlerine katıldığını söyledi. Eğitimler sonucunda daha bilinçli bir çiftçi haline geldiğine işaret eden Akça, "Önceleri çiftçilikten hoşlanmıyordum. Eğitim aldıktan sonra çiftçilikten gurur duymaya başladım. Bilinçli, eğitimli bir çiftçi olarak aile bütçesine katkım artmaya başladı. Eşimle birlikte el ele verip daha modern, verimli bir tarımsal üretim gerçekleştirmek için projeler hazırladık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: