Erzurum'da 10 bin çocuk tatil döneminde buz pateniyle tanıştı

Erzurum'da okulların tatile girmesiyle Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında yaklaşık 10 bin çocuk başta buz...

Erzurum'da okulların tatile girmesiyle Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında yaklaşık 10 bin çocuk başta buz pateni olmak üzere çeşitli buz sporları branşında temel bilgi aldı.
Erzurumlu öğrenciler yaz tatilini buz pateni yaparak değerlendiriyor. 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan buz hokeyi ve buz pateni salonları yaz mevsiminde tatile gidemeyen öğrencilerin akınına uğradı. Erzurum Valiliği'nce başlatılan Kış Sporları Eğitim Projesi Yaz Dönemi Yıldızlar Kayıyor Bir Dilek Tut projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine ücretsiz buz pateni, buz hokeyi, curling, short track dallarında gruplar halinde eğitim veriliyor. 27 Ağustos gününe kadar uzman eğiticiler gözetiminde devam edecek buz sporları eğitimlerine ilköğretim çağındaki çocuklar büyük ilgi gösterdi. Buz sporları eğitimlerinin 5'er günlük gruplar halinde gerçekleştirildiği ve kullanılan malzemelerin de valilikçe karşılandığı dile getirildi.

Reklam
Reklam

ÇOCUKLAR SPORLA GELİŞECEK
Erzurum Valisi Sebahattin Bulut, uygulamaya soktukları yaz mevsiminde buz sporları projesine ilköğretim çağındaki çocukların yanı sıra yetişkinlerin de ilgi göstermesinin memnunluk verici olduğunu söyledi. Vali Öztürk, ilköğretim öğrencilerinin temel buz sporları eğitimi almalarının gelecek adına umut verici olduğunu kaydetti.
Eğitim kurslarına katılan öğrencilerden başarılı ve yetenekli olanların kayıt altına alındığına dikkat çeken Vali Öztürk, "Yetenekli çocuklarımızı geleceğin kış sporcuları olarak yetiştireceğiz. 10 bin öğrencimizin yaz döneminde buz pateni, buz hokeyi, curling gibi branşlara ilgi göstermesi şehrimizin ve ülkemizin bu spor branşlarındaki geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunu göstermesi adına umut ve heyecan verici." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz