Erzurum’da 6. Sigara Ve Sağlık Ulusal Kongresi

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Elif Dağlı, Türkiye’de hükümetin 2008 yılında uygulamaya koyduğu dumansız...

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Elif Dağlı, Türkiye’de hükümetin 2008 yılında uygulamaya koyduğu dumansız hava sahası yasağıyla son bir yılda yüzde 12 oranında sigara tüketiminde azalma olduğunu söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “6. Sigara ve Sağlık Ulusal Kongresi” başladı. 2 gün sürecek olan kongrenin açılış programına Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi’nde görevli akademisyenler katıldı. Kongre Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp, TAPDK Başkanı Mehmet Küçük, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Tütün Kullanımı ile Mücadele Programı Türkiye Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı’nın açılış konuşmaları ile başladı.

Reklam
Reklam

Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Türkiye’de hükümetin 2008 yılında uygulamaya koyduğu dumansız hava sahası yasağıyla son bir yılda yüzde 12 oranında sigara tüketiminde azalma olduğunu belirtti. Kapalı alanlarda sigara yasağının 4. yılını doldurduğunu ifade eden Dağlı, “4207 sayılı Kanun, dumansız hava baharı yarattı” dedi.

2008 yılında uygulamaya başlanılan yasadan sonra tütün kullanımının 1 yılda yüzde 12 oranında azaldığını ve acil hastalık başvurularının yüzde 20 düştüğünü hatırlatan Dağlı, şunları kaydetti:

“Kapalı alanda tütün ürünü kullanmayı yasaklayan, tütün ürünlerinin her türlü reklam ve promosyonunu engelleyen bu kanun ülkemizi bu konuda adım atan altıncı dünya ülkesi yaptı. Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa bölgesinde tütün kontrol konusunda en iyi mevzuatı olan dördüncü ülke olduğumuzu kabul etti. Başarımız domino etkisi yaptı ve bugün 32 ülke tam dumansız hava sahası uygulamasına geçti.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: