Erzurum’da Arazi Mafyası Ortaya Çıkıyor

Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucu başlatılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma devam ediyor....

Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucu başlatılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturmada kapsamında elde edilen bilgiler ışığında olayın bir arazi mafyası tarafından gerçekleştirildiği iddiaları konuya farklı bir boyut kazandırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma derinleştirilerek devam ettiriliyor. Ülkede farklı bölgelerde etkili olan hatta Bursa ve İstanbul’a kadar uzanan bir arazi mafyasının üzerine yönelen şüpheler, soruşturmaya farklı bir boyut kazandırdı.

Reklam
Reklam

Söz konusu iddia üzerine arazi mafyası olduğu öne sürülen 7 kişinin düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak ifadelerine Erzurum’da sorguya alındığı belirtiliyor. Araziyi üstlerine alan ve kentteki devlet kurumlarında çalışan kişileri de yakın takibe alan Cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturmada, gözaltı sayısının artacağı ve konunun derinlemesine araştırılacağı ifade ediliyor.

Bu arada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan İ.A. ’nın suçunu kabullendiği ve olayla ilgili ileri sürülen arazi mafyası hakkında çeşitli bilgiler verdiği öğrenildi. Erzurum polisi şimdi sahte tapu belgeleriyle haksız kazanç elde ettiği öne sürülen arazi mafyasının peşine düştü. Polis, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda organize hareket ederek mafyavari yapılanan hayal tacirlerinin ele başını arıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz