Erzurum'da Buz Hokeyi heyecanı

(İHA) - Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası başladı.

2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum, oyunlar öncesi 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Palandöken'deki Olimpiyat Buz Hokeyi Salonu'nda başlayan şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra İzlanda, İrlanda ve Bulgaristan katıldı. 15 Mart tarihine kadar devam edecek şampiyonanın ilk maçında İzlanda ile Bulgaristan karşı karşıya geldi. Karşılaşma 20'şer dakikalık 3 periyot halinde yapıldı. Karşılaşma İzlanda, rakibini 11-0 mağlup etti. İlk kez bir buz hokeyi karşılaşması izleyen Erzurumlu sporseverler salonu tamamen doldurdu.

Reklam
Reklam

Müsabakanın ardından Olimpiyat Buz Hokeyi Salonu'nun resmi açılışı Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yapıldı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, uluslararası anlamda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları kapsamında yapılacak olan 2 bin kişi kapasiteli 3 salondan ilkinin 8.5 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden Çintımar, salonun dünya standartlarına uygun olduğunu söyledi.
Şampiyonanın ikinci maçında Türkiye ile İrlanda takımları karşı karşıya gelecek.