Erzurum’da “demokrasi, İhtilaller Ve Yeni Anayasa” Paneli

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile “Demokrasi, İhtilaller...

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti iş birliği ile “Demokrasi, İhtilaller ve Yeni Anayasa” konulu panel düzenledi.

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu spor salonunda düzenlenen panele Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Abdulla Şahin, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Özsoy ile çok sayıda polis memuru ve öğrenciler katıldı. Panele konuşmacı olarak Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Tevfik Gürsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu katıldı.

Reklam
Reklam

Panelin açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, “Devlet güvenliğine yönelik faaliyetler her türlü suç ve suçluyla mücadelede insan hakları ve evrensel değerlere uygun hizmetler üreterek ülke bütünlüğünü korumak ve demokratik değerler ışığında anayasaya ve hukuk ilkelerine bağlı görev yapmak ayrılmaz şiarımız olmuştur” dedi.

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin konuşmasında "Darbe nedir?, Ne gibi durumlarda ortaya çıkar? ve İnsanlara etkileri ne olur?" gibi soruların cevaplarını yanıtladı. Tekin, “28 Şubat askeri darbe, Türkiye’ye maddi açıdan büyük zarar vermiştir. Darbe aslında bir oyun gibidir. Oyunun ortasından çıkarları zarar görenler oyunu bozarlar. Oyunu bozduktan sonra da kendi oyunlarını kurmak isterler. Anayasa mahkemesini hepimiz biliyoruz aslında anayasa mahkemesi de darbenin bir ürünüdür. Türkiye’de bu zamana kadar milli iradeyi hakim kılan bir anayasa düzenlenmemiştir. Ama son zamanlarda Türkiye’de ilk defa milli idareyi hakim kılan bir anayasa oluşturulmaya çalışılıyor. Darbe dönemlerinde hazırlanan anayasaların hiç biri milli irade tarafından yapılmamıştır. Kemal Sunal’ın 'Zübük' filmi 1980 darbesinin siyasi dönemini güzel bir şekilde yansıtmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: