Erzurum'da Dünya Kadınlar Günü'ne Şiirli Kutlama

Erzurum'da Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı...

Erzurum'da Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda,'Kadın" konulu şiir dinletisi düzenlendi. Programda ayrıca kadınların problemleri ve çözüm önerileri dile getirildi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Rıdvan Canım ile Doç. Dr. Rıdvan Canım Kadınlar Günü'nde 'kadın' temalı şiirler okudu. Şiir dinletisi öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Gök, 'kadın- demokraki ve hukuk' konulu sunum yaptı. Vali Yardımcısı Gök, sosyo- ekonomik yönden geri kalmış toplumlarda kadına şiddete sıkça rastlanıldığını ifade etti. Kadına şiddetin toplumun geri kalmışlığının göstergesi olduğuna işaret eden Gök,"Kadınların hakları hukuken korunmalı. Kız çocukları okutulmalı. Peygamber Efendimiz,"Cennet anaların ayağı altındadır" hadisiyle kadına en büyük değeri vermiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kadına şiddete karşı olduğunu ifade etti. Korkut, kadına şiddet uygulayan erkeğin beyninden ve ruhsal yapısından şüphe etmek gerektiğine dikkat çekerek,"Beyin özürlü, psikolojik yapıszı bozuk olanlar kadına şiddeti marifet sayıyorlar. Bunların insanlığından ruh ve akıl sağlığından şüphe etmek gerek" diye konuştu. Başkan Korkut yakın bir zamana kadar başörtülü oldukları gerekçesiyle kız çocuklarının üniversitelere sokulmamasının da kadına yönelik psikolojik şiddete örnek olduğuna değinerek,"Kızlarımız başörtülü oldukları için üniversitelerden içeri sokulmuyor, derslere alınmıyorlardı. Şükürler olsun o kabus dolu günler geride kaldı."

İNSANLIK ŞİDDET PROBLEMİNİ ÇÖZMELİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, modern zamanlar insanın çözmesi gereken porblemlerin başında 'şiddet' olgusunun geldiğini söyledi. Aydın, şiddetin her türlüsünün ortadan kaldırılmasının insanlık onurunun gereği olduğunu belirtti. Kurum olarak şiddet mağduru kadınlara yönelik çeşitli rehabilitasyon programları uyguladıklarına vurgu yapan Aydın,"Aile içi şiddete maruz kalan kadınlarımızı rehabilitasyon proğramları ile yeniden topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için de şiddet olgusunun ortadan kaldırılması gerekiyor"

Reklam
Reklam

CİNSİYETİMİZİ BİZ SEÇMEDİK

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, Allah'ın insanı eşrefi mahlukat olarak yarattığını anlattı. Prof. Dr. Yaylalı, Allah'ın rahmetinin tecellisi olarak kadın ve erkekleri ayrı yarattığına işaret ederek, "Cinsiyetimizi biz seçmedik. Allah'ın bir rahmeti ayrı ayrı cinsiyetlerde yaratıldık. Bizlere düşen kadın- erkek Allah'a karşı, birbirimize karşı görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek. Eğer kulluk görevimizi layıkıyla yerine getirirsek aile içi şiddet ya da kadına şiddet diye bir şey ortada kalmaz. Kadınlarımız okuyup kendi çabalarıyla toplumda yerlerini en iyi şekilde belirlemeli." şeklinde konuştu.

Program öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce kadınlara karanfil ve kasımpatı dağıtıldı. Ön koltuklara kadınların oturması nedeniyle, bazı protokol üyeleri arka koltuklarda oturmak durumunda kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz