Erzurum’da Fasıl Geceleri

Erzurum’da Fasıl geceleri yaşatılmaya devam ediliyor. Erzurumlu THM sanatçısı Hüsamettin Ceylan tarafından işletilen Bizim Konak’ta...

Erzurum’da Fasıl geceleri yaşatılmaya devam ediliyor. Erzurumlu THM sanatçısı Hüsamettin Ceylan tarafından işletilen Bizim Konak’ta Erzurum’un unutulmaz fasıl geceleri yeniden canlandırılıyor.

Özellikle Ramazan ayında teravihten sonra düzenlenen programların yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Hüsamettin Ceylan, Erzurum’un geleneksel fasıl gecelerini burada yaşatmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Hüsamettin Ceylan, “Ben Erzurum’un en eski sanatçılarından biriyim. 40 sendir saz çalıyorum ve aynı zamanda bestekârım. 200 den fazla bestem var ve bu bestelerimden bazıları ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Bestelerimin, Erzurum’un fasıl gecelerinin unutulmasını istemiyorum. Bu yüzden Bizim konağı açtım. Bizim konakta Erzurum’un eski fasıl gecelerini yaşatıyoruz. Burası Erzurum’un eski sanatçılarının buluştuğu yerdir. Sanata müziğe merakı olan dostlarımı burada ağırlıyorum. Erzurum’un en ileri gelen geçmişteki fasılları bilen dostlarımızın buluşma yeri burasıdır. Biz burada Erzurum’un tarihini de bir anlamda tanıtıyoruz. Bir çok insanın görmediği Erzurum’un tarihini yaşatan eşyalarla süsledik mekanımızı. Akşamları dostlarımızla oturup fasıllar düzenliyoruz. Gelen misafirlerimize unutulmaz gece yaşatıyoruz. Erzurum’da sanatı nostaljiyi benden başka yaşatan kalmadı. Günümüzdeki şarkıların pek anlamı yok ama eski şarkılara baktığımızda insanların duygularını ifade ediyor. Bu yüzden eski Halk Müziği şarkılar asla unutulmaz” dedi.

Reklam
Reklam

Ceylan, aynı zamanda genç yetenekleri keşfedip burada kendilerini geliştirme şansını onlara sunduğunu ifade ederek, “Onlara kendi yaşamış olduğum tecrübeleri vermeye çalışıyorum. Burası aynı zamanda bir müzik okuludur.” Diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: