Erzurum'da Gaziler Günü Coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanının verilmesinin yıldönümü, Erzurum'da törenle kutlandı. Yakutiye ilçesi...

Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanının verilmesinin yıldönümü, Erzurum'da törenle kutlandı.

Yakutiye ilçesi Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde 'Gaziler Günü' töreni düzenlendi. Vali Sebahattin Öztürk ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğul Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesçi, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çıkardığı özel bir kanunla Atatürk'e 'Maraşel' ve 'Gazi' ünvanı verildiğini söyledi. Mesçi, Gaziliğin Türk- İslam kültüründe önemli bir yeri sahip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Tankçı Albay Bülent Şahin, Türk milletinin gazileri ve şehitleri asla unutmayacağını ifade etti. Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebediyyen var olacağını dile getirdi. Gazilik payesinin önemine işaret eden Şahin, "Gazilik herkese nasip olmuyor. Gazilerimize uzun ve sağlıklı ömür diliyorum." dedi.

Polis, tören öncesi ve esnasında çevrede güvenlik önlemleri aldı. Havuzbaşı'ndaki törenin ardından Şırnak'ta teröristlere karşı girişilen çatışmada yaralanıp Gazi'lik payesi kazanan Jandarma Uzman Çavuş İsa Çelik'e düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve beratı takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: