Erzurum'da güreşçiler, kulüp bulamamaktan yakınıyor

Güreş Federasyonu Temsilcisi ve Şampiyon Güreşçiler Derneği Başkanı Ensar Kurt, Erzurum’da güreş noktasında en büyük...

Güreş Federasyonu Temsilcisi ve Şampiyon Güreşçiler Derneği Başkanı Ensar Kurt, Erzurum’da güreş noktasında en büyük eksikliğin başarılı güreşçileri barındıracak kulüpler olduğunu söyledi. Kurt, bu nedenle Erzurumlu güreşçilerin batıdaki kulüplerde güreş yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Güreş Federasyonu Temsilcisi ve Şampiyon Güreşçiler Derneği Başkanı Ensar Kurt, Güreş Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Selami Topaloğlu ile birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Cemiyet Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile bir süre görüştü.

Reklam
Reklam

14 - 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Minik Erkekler Türkiye Şampiyonası Grup Elemeleri için Erzurum’a geldiklerini söyleyen Kurt, Erzurum basınından destek istediklerini söyledi. Milli takımdaki 14 sporcudan 7’sinin Erzurumlu olduğunu ifade eden Kurt, “Milli takımın büyük çoğunluğu Erzurumlu. Türkiye’de bölgelerin spora yatkınlıkları hesaplanarak yatırımlar yapılmalı. Bu noktada Erzurum bölgesi güreşe yatkın. Buradaki sporculara destek verirsek olimpiyat şampiyonları çıkarmamız içten bile değil. Erzurum’da en büyük problem burada güreşçileri barındıracak bir kulübün bulunmaması. Burada yetişen güreşçiler batıdaki büyük, köklü kulüplere gidiyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin takımı var.” dedi.

Güreş sporunun toparlanma aşamasında olduğunun altını çizen Kurt, 1948 ruhunu geri getirerek olimpiyatlarda göstermek istediklerini ifade etti. Erzurum’un güreşte lokomotif olmasını arzu ettiklerini söyleyen Kurt, bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’den beklentileri olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: