Erzurum’da 'iş'le Buluşmalar' Toplantısı

Türkiye İş Bankası'nın gelenekselleştirdiği "İş'le Buluşmalar" toplantılarının 33'üncüsü Erzurum'da gerçekleştirildi.Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından...

Türkiye İş Bankası'nın gelenekselleştirdiği "İş'le Buluşmalar" toplantılarının 33'üncüsü Erzurum'da gerçekleştirildi.

Türkiye İş Bankası tarafından 2008 yılından itibaren düzenlenen değişen ekonomi ve piyasa koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatların, yeni iş alanlarının ve sektörel gelişim fikirlerinin gündeme geldiği 'İş'le Buluşmalar' toplantısı Erzurum’da yapıldı. Polat Renaissence Otelinde düzenlenen toplantıya Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Türkiye ve dünyadaki ekonomik parametreler ile inovatif fikirler ile refah düzeyi ele alındı. Bali, ülke genelinde topladıkları mevduattan fazlasını kredi olarak kullandırdıklarını ifade etti. 180 milyar dolarlık bilançolarının yüzde 60'dan fazlasını kredi olarak dağıttıklarına değinen Bali bunun da yüzde 70'inin ticari kredi olduğunu kaydetti. Finansal hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk ilkesiyle de ülkeye hizmet ettiklerine işaret eden Bali,"Topluma karşı sorumluluklarımız var. Amacımız sadece kazanmak değil, kazandırmak. Bu amaçla 81 ilde toplamda 3 bin futbol sahası büyüklüğündeki alanda ormanlık alanlar oluşturduk. Yetim, zeki çocukların eğitimi üstlendik." dedi.

Erzurum'da ilk şubeyi 1929 yılında açtıklarını, 1952 yılında 2. şubeyi açtıklarını, şimdi ise 7 şubeleri bulunduğunu kaydeden Bali, şöyle konuştu:

"Bugün İş Bankası'nın 181 milyar lirayı aşkın bir bilanço büyüklüğü var. Bu 100 milyar dolara yakın bir bilanço büyüklüğüdür. Bir Türk bankasının bu büyüklüğe ulaşması hepimiz için gurur verici olmalıdır. Özel sermaye ile kurulmuş ve kamuya mal olmuş, kamunun hissesi olmadığı halde ama en kamusal nitelikli banka olarak böyle bir büyüklüğe erişme Türk halkının teveccühü sayesinde mümkün olmuştur. En önemli vasfımızın zor dönemlerde ortaya çıktığını düşünüyoruz. 2008'in son döneminden global krizin başladığı zaman İş Bankası 1000'inci şubesini açıyordu. İş kaybetmeler, ekonominin daralması iki basamaklı rakamlarla daralmasına rağmen yılda 2 bin 500 kişi istihdama krize rağmen devam etti. 17 bin çalışanın kriz yıllarında ağını genişleterek 25 bine ulaştırdı. Bugün yatırım yapılabilir ülke notuna 20 yıla yakın süre sonra çok enteresan çifte standartlardan sonra ancak gelebildik. Çok kıymetli bir noktadır. Geldiğimiz yerde şudur: Namibya ile yeni eşitlendik daha. Onun için daha alacağımız mesafe bu ülkenin önündedir. Hep beraber çalışıp uğraşacağız."

Reklam
Reklam

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bankaların karlılıkta Türkiye'nin önde gelen kurumları olduğunu söyledi. Bankaların üretim ve istihdama katkı sağlamaları için düşük faizle ucuz kredi vermelerini isteyen Yücelik, "Allah bankalara muhtaç etmesin. Ancak, bankalar faizler yükseldikçe kredi faizlerini de yükseltiyordu. Şimdi faizler iniyor ancak bankalar kredi faizlerini, borçları düşürmüyor. Bireysel kredi dağıtmak yerine üreticiye, sanayiciye ucuz kredi verin. Türkiye'nin en karlı kuruluşları olarak üreticiye destek olmak adına karınızdan birazcık fedakarlık edin." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: