Erzurum'da kar kalındığı 10 cm'e ulaştı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar sürerken, şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı.

Son yılların en sıcak kış aylarını geçiren Erzurumlular bugün sabah kalktıklarında kar sürpriziyle karşılaştı. Dün gece başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı kentte hayatı olumsuz yönde etkilenmeye başladı. Sabah iş ve okullarına gitmeye çalışan vatandaşlar, karlı yollarda yürümekte zorlanırken, sürücüler de karla kaplanan araçlarını temizlemeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Yılın ilk karında kar topu oynayan vatandaşlar, "Uzun süredir beklediğimiz kar nihayet yağdı. Erzurum karla özdeşleşmiş. Kar olmadı mı kentimizin güzelliği sanki kayboluyor. Kayak tesislerimizi de var. Bu kar onlara yaradı" dedi.

Öte yandan, kar nedeniyle şehirlerarası yollarda trafikte aksamalar yaşanırken, Erzurum-Bayburt karayolu Kop mevkiinin ve Erzurum-Çat-Bingöl karayolunun trafiğe kapandığı, yol açma çalışmalarına başlandığı bildirildi. Dağlık kesimlerdeki köy yollarının da ulaşıma kapandığı belirtildi.