Erzurum'da "Karayolları Trafik Güvenliği Haftası" etkinlikleri

Erzurum'da "Karayolları Trafik Güvenliği Haftası" kapsamında tören düzenlendi.

Erzurum'da "Karayolları Trafik Güvenliği Haftası" kapsamında tören düzenlendi.

Tören, Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de ölümlü ve maddi hasarlı trafik kaza oranının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi.

Yıldız, karayolu taşımacılığının bütün dünyada toplumsal sorun haline geldiğini ve bunun ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla çeşitli proje ve uygulamaları hayata geçirdiklerini anımsatan Yıldız, amaçlarının can güvenliğini üst seviyeye çıkartmak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların araç içerisinde ön koltukta yolculuk yapmaması, alkollü araç kullanılmaması, seyir halinde sürücülerin telefon kullanmamasına yönelik ciddi denetlemelerimiz var. Bir vatandaşımın canı, can güvenliği her şeyin üzerindedir"

Daha sonra 'Karayolları Trafik Güvenliği Haftası' çerçevesinde düzenlenen slogan, şiir, karikatür ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Emniyet Müdürü Yıldız tarafından ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: