Erzurum'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Karşı Uyarı

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, kış mevsiminin gelmesi nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, kış mevsiminin gelmesi nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, karbonmonoksit gazının, tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeniyle fark edilmediği için "sessiz katil" olarak bilindiği ifade edildi.

Baş ağrısı, yorgunluk ve bitkinlik hissi, nefes darlığı, mide bulantısı, baş dönmesinin hafif düzeyli karbonmonoksit zehirlenmelerinde görülen belirtiler olduğu anımsatılan açıklamada, şöşye denildi:

Reklam
Reklam

"Ciddi düzeyli karbonmonoksit zehirlenmelerinde ise sersemlik, kusma, kas koordinasyonunun kaybolması, bilinç kaybı görülür ve bazı olgular ölümle sonuçlanabilir. Karbonmonoksit zehirlenmeleri mutlaka hastanede tedavi edilmelidir. Acil yardım hizmeti için Sağlık Bakanlığı'nın 112 nolu telefonu aranabilir. Bu tür zehirlenmelerde Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Zehir Danışma Merkezinin (UZEM) ücretsiz telefonu 114'ten ilk yardım hakkında gerekli bilgi alınabilir."

Ev ve iş yerlerinde doğalgaz ile kullanılan cihazların her yıl bakımlarının yaptırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, soba yakılan odaların da sık sık havalandırılması gerektiği hatırlatıldı.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: