Erzurum'da karlı gece

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da dün gece saatlerinde etkisini artıran ve sabaha kadar aralıklı olarak devam eden kar yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar nedeniyle bazı elektrik nakil hatlarında patlamalar meydana gelirken, koyun sürüsüyle gece tipiye yakalanan bir çoban da, sabah saatlerinde hayvan barınağına zorlukla ulaşabildi.

Erzurum şehir merkezinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece saatlerinde Palandöken Mahallesi civarındaki elektrik direklerinde patlamalar meydana geldi. Patlama sonucu tellerden oluşan kıvılcımlar yaklaşık 1 kilometre uzaktan İHA kamerası tarafından görüntülendi. Meydana gelen arıza nedeniyle bazı semtler uzun süre elektriksiz kaldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, koyun sürüsüyle tipiye yakalanan Faik Dağ isimli bir çoban ise, dün gece tipiye yakalandığını, bu sırada çok zor durumda kaldığını söyledi. Gece Dutçu Köyü'nden sürüsüyle birlikte yola çıkan çoban Faik Dağ, "Bir kaç saatlik yolda zor anlar yaşadım. Tipiye tutuldum, hayvanlarla birlikte boğulma ve donma tehlikesi geçirdik. Bereket versin ki şehir girişindeki hayvan barınağına zorlukla ulaşabildim" dedi.