Erzurum'da Kirli Su Uyarısı

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, il merkezindeki birçok çeşmede kirlilik tespit edildiğini...

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, il merkezindeki birçok çeşmede kirlilik tespit edildiğini bildirdi. Çankaya, vatandaşlara temiz su tüketmeleri uyarısında bulundu.

Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, mevsimsel geçiş ve kar sularının su kaynaklarına karışmasından dolayı bazı çeşme sularında kirlilik yaşandığını açıkladı.

Dr. Çankaya, kaynağı ve isale hattı belli olmayan mahalle çeşmelerinde mikrobiyolojik açıdan kirlilik tespit edilenlere ek olarak kirlilik belirlenen suyu kirli çeşmeleri şöyle sıraladı: "İstasyon Sağlam Yapı Kooparatifi önündeki çeşme, Numune önündeki Çeşme, Kurtderesi Celal Akın İlköğretim Okulu önündeki çeşme, Kuşkay önündeki çeşme, Saraybosna Çukurçeşme, Saraybosna Yazıcı İbrahim Paşa Çeşme, Murat Paşa Camii S.Bingöl Çeşme, Çaykara Caddasi M.Bilgin Çeşme, Dabakhane Çeşme, Mahallebaşıbaşı Akpungar Çeşme."

Reklam
Reklam

Mahalle çeşmelerinin mikrobiyolojik açıdan kirli olması nedeniyle vatandaşların sağlıkları açısından içme- kullanma suyunu temin etmemeleri gerektiğine dikkat çeken Çankaya, "Halkımızın genel sağlığı için isimleri belirtilen çeşme sularını kullanmaması istiyoruz. Ayrıca ilimizdeki diğer mahalli çeşmelerden alınan su numuneleri her ne kadar temiz çıksa da bu dönemde mahalle çeşmelerinde her an mikrobiyolojik kirlilik oluşabilir. Bu açıdan halkımızın mahalle çeşmelerinden içme suyunu kullanmamaları önem arz etmektedir. Müdürlüğümüzce rutin olarak sürdürülen içme sularının denetimi devam etmekte olup, yapılan denetimler sonucu mikrobiyolojik veya kimyasal kirlilik halkımızla paylaşılacaktır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: