Erzurum'da "kış Sezonu" Hazırlıkları

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kayak sezonunun başlaması dolayısıyla turizmciler ve ilgili sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kayak sezonunun başlaması dolayısıyla turizmciler ve ilgili sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Palandöken Kayak Merkezi'nde yarın yapılacak olan açılış töreni öncesi gerçekleştirilen toplantıda, sorunsuz bir kış dönemi için alınacak tedbirler, düzenlenecek aktiviteler ve sezonun her kesim için maksimum fayda ile kapatılması için yapılması gereken konular değerlendirildi. Vali Altıparmak, Erzurum'a ait zenginliklerin turizme entegre edilmesi gerektiğini, bunun için turistin istediği, beklediği ve hoşuna gidecek çeşitli aktiviteler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Yapılacak etkinliklerin ilgili kesimlere de para kazandıracağına ifade eden Altıparmak, şöyle devam etti: "Mesela atlı cirit gösterileri tertip edilebilir. Bunun için gelen gruplardan ücret alınır ve ciritçiler bundan para kazanır. Oltu taşı alanında, imalathanelerinden başlamak üzere bütün kademeler gezdirilebilir. Daha sonra son satış aşamasında hediyelik eşya satışları olur. Bütün dünyada bu işler böyle yapılıyor ve her kesim bu şekilde turistten para kazanabiliyor. Atlı kızak, atlı safariler yaptırılabilir. Gelenler farklı aktivitelere katılsın. Keyif alsın, para harcasın. Zaten turist para harcamak için geliyor. Tatilleri kayakla sınırlı kalmasın. Bu sebeple etkinlikleri zenginleştirmemiz lazım" Toplantıya katılan kurum müdürleri ve ilgili sektör temsilcileri de ele alınan konularda görüşlerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: