Erzurum’da Kızların Okullaşması Eylem Planı İl Çalıştayının Açılışı Yapıldı

Erzurum’da özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması il eylem planını uygulamak üzere oluşturulan heyet çalışmalarına...

Erzurum’da özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması il eylem planını uygulamak üzere oluşturulan heyet çalışmalarına başladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliğinin ortaklaşa finanse ettiği “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması Hibe Programı” kapsamında Erzurum’da gerçekleştirilmesi düşünülen faaliyetlerin planlandığı Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eylem Planı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak uygulamaya kondu.

“Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması” İl Eylem Planını uygulamak üzere oluşturulan heyet çalışmalarına başladı. Heyet; uygulama yapılacak kamu kurumları ve ildeki eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından oluşturuldu. Uygulama heyeti 5’er günlük 5 çalıştay gerçekleştirecek olup bu çalıştayların ilki geçtiğimiz Pazartesi - Cuma günleri arasında yapıldı.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması” İl Eylem Planı Çalıştayının açılışını yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü projenin günümüze kadar gerçekleştirilen faaliyetlerinden bahsederek İl Eylem Planının uygulanmasında sivil toplum kuruluşlarının desteğinin önemini vurguladı. Kurumlar arası uyum ve koordinasyonlu bir çalışma ile hedefe rahatlıkla ulaşılacağına değinen Bilge, “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması” İl Eylem Planı Uygulama Heyetine yapacakları çalışmalarda başarılar dileyerek bu çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle konuşmasını bitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz