"Erzurum'da Kobiler Ve Girişimcilik Ruhu"

Atatürk Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından, "Erzurum'da Kobiler ve Girişimcilik Ruhu" adlı bilimsel araştırma projesi tamamlandı.

Atatürk Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar ve Uygulama Araştırma Merkezi tarafından, "Erzurum'da Kobiler ve Girişimcilik Ruhu" adlı bilimsel araştırma projesi tamamlandı. Erzurum Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Rasim Fırat, Kültür Merkezi Mavi Salon'da düzenlenen projenin sonuç sunumunda yaptığı konuşmada, esnaflık sektöründe eğitime ihtiyaç olduğunu belirterek, ürün satışının, müşteri memnuniyetinin ve kaliteli ürün satımının çok önemli olduğunu ifade etti. Günümüzde iş yeri açmanın çok kolay olduğunu belirten Fırat, "Hiç sermayesi olmadan bile küçük iş yerleri açılabiliyor. Maliyeden vergi levhası alınması ve küçük bir mekan iş yeri açmak için yeterli. Önemli olan iyi esnaf olabilmek. Nasıl bir aracı kullanabilmek için ehliyet şartsa iş yeri açmak için ustalık belgesi şart koşulmalı" diye konuştu. Erzurum'da, EESOB'a kayıtlı 15 bin 150 esnafın olduğunu belirten Fırat, 750 esnafın, esnaf kefalet kooperatif kredisi ile 40 milyon kredi kullandığını belirtti. Yapılan araştırmada ise kentte faaliyet gösteren esnafın yüzde 80'inin kredi almadığının, kedi öz sermayesini kullandığının belirlendiğini vurgulayan Fırat, her yıl 2 bin esnaf iş yeri kapatırken, 2 bin esnafın ise iş yeri açtığını vurguladı. Toplumsal Araştırmalar ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yıldız Akpolat da bilimsel araştırma projelerinin sadece bilimsel gerçekliği ortaya koymadığını bunun bir eğitim süreci olduğunu ifade etti. Öğrencilerle beraber çalıştığını ve sunumları beraber gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldız, "Batı'da sosyoloji modernliğin sorunlarıyla meşgulken bizde de modernleşmesinin sorunlarıyla beraber evrilmekte, beraber düşünmekte. O yüzden de geleneksellik ve modernlik arasında hep kavramlarımızı, kuramlarımızı geliştirip, bunların operasyonelleştirilmesi üzerinden Türk sosyoloji inşa olmuştur" dedi. Açılış konuşmalarının ardından projede yer alan öğrenciler kobi ve girişimcilik üzerine slayt sunumu yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: