Erzurum'da Kurbanlara, Mobil Kesim

Turgay İPEK/ERZURUM, İçerisinde modern araç ve gereçlerin bulunduğu mobil kesimhaneler, Aziziye Parkı'nda düzenlenen tören ve kesilen kurbanla tanıtıldı. Erzurum Büyükşehir

Turgay İPEK/ERZURUM, İçerisinde modern araç ve gereçlerin bulunduğu mobil kesimhaneler, Aziziye Parkı'nda düzenlenen tören ve kesilen kurbanla tanıtıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mobil kesimhanelerin her birinde günde ortalama 100 hayvan kesilebileceğini söyledi. Mobil kesimhanelerde sadece büyükbaş hayvan kesimi yapılacağını anlatan Başkan Sekmen, kurbanlık hayvanın mobil kesimhaneye girdikten 15 dakika sonra kesilmiş ve dörde bölünmüş olarak fileler içerisinde sahibine teslim edileceğini belirtti. Sekmen, kurban hisseli ise sahiplerinin etleri parçalayıp tartarak paylaşacaklarını kaydetti.
KESİM ÜCRETİ 150 LİRA
Aynı anda 8 kurbanın kesilebileceğini kaydeden Başkan Sekmen her bir mobil kesimhanede bir veteriner, 8 kasap, 3 yardımcı personel olmak üzere 12 kişinin görev yapacağını belirtti. Başkan Mehmet Sekmen şunları söyledi:
"Kurban Bayramlarında artık istenmeyen görüntüler oluşmayacak. Mobil kesimhaneler, mahalleleri dolaşarak kurbanları kesip, sahiplerine teslim edecek. Ortalıkta atıklar bulunmayacak. Kurban kesim ücreti olarak 150 lira alınacak. Kurban Bayramının üçüncü günü mobil kesimhaneler mezbahası bulunmayan ilçelerde hizmet verecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: