Erzurum'da "Mumlu Batik" Sergisi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Mumlu Batik" sergisi açıldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Mumlu Batik" sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonundaki açılışta konuşan Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fikri Salman, sergide tekstil sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan batik sanatına dair eserlerin yer aldığı söyledi.

Sergide bulunan çalışmaların, batiğin en zor tekniklerinden biri olan mumlama yöntemi ile yapıldığını ifade eden Salman, şunları kaydetti:

"Sergide bulunan 20 batik çalışmasında eserleri iki kategoride oluşturduk. İlk kategoride eski Türk uygarlıklarından biri olan Uygurlar'ın duvar resimlerinde, minyatürlerde ve çeşitli ahşap boyamalarında görülen figürlerin yeniden yorumlanması ile yapılan Uygur figürleri ile tasarlanmış çalışmalar. İkinci kategoride ise flamingo kuşunun tema olarak kullanıldığı diğer batik çalışmaları yer verdik."

Reklam
Reklam

Sergi açılışına, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sergi 13 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz