Erzurum’da “nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak Akıl Çalıştayı” Düzenlenecek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Koordinasyonundaki Tarih ve Kültür Mirası Turizmini Geliştirme Komitesi ile Orman...

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Koordinasyonundaki Tarih ve Kültür Mirası Turizmini Geliştirme Komitesi ile Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü İşbirliğinde düzenlenecek olan “Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak Akıl Çalıştayı” 28 Kasım Çarşamba günü Erzurum’da yapılacak.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından 2011 yılı içerisinde hazırlanarak 2012 yılı içerisinde yerel komiteler eliyle uygulamaya konulan İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, Tarih ve Kültür Mirası Turizmini Geliştirme Komitesinin faaliyetlerinden biri de “Nene Hatun Milli Parkı’nda bulunan Tabyaların işlevselleştirilerek turizme kazandırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

KUDAKA Basın ve halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Milli Park ilan edilerek koruma altına alınan tarihimizin en önemli değerlerinden Aziziye ve Mecidiye Tabyalarının turizme kazandırılması amacına hizmet edecek yeni bir çalışma ise 28 Kasım 2012 tarihinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonundaki Tarih ve Kültür Mirası Turizminin Geliştirilmesi Komitesi ile Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü arasındaki iş biriliği ile yapılacak “Nene Hatun Tarihi Milli Parkı Tabyalarının İşlevselleştirilmesi Ortak Akıl Çalıştayı”dır.

Erzurum Palan Otel’de 09:30’da başlayıp bir gün sürecek olan çalıştay kapsamında Tabyalara yüklenebilecek fonksiyonların neler olabileceği ve alanın turizm açısından sürdürülebilir kullanımının nasıl sağlanabileceği ile ilgili ortak bir akıl oluşturulması hedeflenmektedir. Konusunda uzman akademisyenlerin, yöneticilerin, STK temsilcilerinin ve profesyonel turizmcilerin katılacağı çalıştayda belirlenecek fonksiyonların ve alınan kararların uygulama çalışmaları açısından yönlendirici özellikte olması beklenmektedir.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: