Erzurum'da okul çetelerine darbe

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da lise öğrencilerinden zorla haraç aldıkları ileri sürülen üç kişi yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Yenişehir semtinde bir lise öğrencisinin eve gittiğinde babasına, 18 yaşından küçük bir kaç kişinin okul önünde yollarını keserek zorla para istediklerini ve önceki gün de kendisini tabanca ve bıçakla tehdit ederek 100 YTL'sini aldıklarını söyledi.

Bunun üzerine kimliği açıklanmayan velinin, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne giderek durumu anlatmasının ardından okul önünde pusu kuran polisler, iddia edilen çete mensuplarını gözetlemeye aldı. Daha sonra dün akşam saatlerinde bir operasyon düzenleyen Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Masası ekipleri, eşkalleri belirlenen üç zanlıyı kaçarken yakaladı.

Reklam
Reklam

Zanlıların üzerinde yapılan aramalarda bir adet kuru sıkı tabanca, bıçak ve öğrenciden gasp ettikleri belirlenen 100 YTL ele geçirildi. Gözaltına alınan üç zanlı sorgulanmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülürken, bugün adliyeye çıkarılacakları bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum'da her okul önünde giriş ve çıkış saatlerinde güvenlik tedbirleri alındığını, ancak zaman, zaman bazı böyle çocuk çetelerinin ortaya çıkabileceğini belirterek, "Veliler korkmadan kimlikleri gizli tutularak bize ihbarda bulunabilirler. O takdirde zanlıları yakalamamız daha kolay hale gelecektir." dediler.