Erzurum'da Ramazan davulcuları takla attı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sahura vatandaşları kaldıracak 54 davulcuyu eleme sınavı ile belirledi. Sınavı geçen 54...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, sahura vatandaşları kaldıracak 54 davulcuyu eleme sınavı ile belirledi. Sınavı geçen 54 davulcu, Büyükşehir Belediyesi önünde ikinci bir uygulamalı imtihana tabi tutuldu.
Ritimli davul çalıp, mani söyleyip, takla atan davulcular, daha sonra toplu halde Yakutiye Kent Meydanı'na kadar davul çalıp, kaldırım kenarında takla attı. Kent Meydanı'nda da vatandaşlara küçük bir davul şov yapan davulculardan bazıları ise omuzlarındaki davulu kenara bırakıp göbek atıp, oynadı.
Davul şovu izleyen Erzurumlular ise sahurda davul çalma geleneğinin bu Ramazan'da da devam ettirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Seçmeleri kazanan 26 yaşındaki Mahmut Menkara ise davul şova 6 yaşındaki oğlu Mehmet Emin ile geldi.
Davul şovun ardından, babasının davulunu alan minik davulcu ise yaptığı küçük şovla büyük beğeni kazandı. Baba Menkara ise oğlunu geleceğin davulcusu olarak yetiştirdiğini belirterek, "Oğlumu geleceğin davulcusu olarak yetiştiriyorum, millete ve vatana hayırlı olsun." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz