Erzurum'da Sokakta Çalışan 70 Çocukhakkında Işlem Yapıldı

Erzurum'da bir yıl içerisinde sokakta çalışan 70 çocuk hakkında işlem yapıldı.

Erzurum'da bir yıl içerisinde sokakta çalışan 70 çocuk hakkında işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adli İşlemler Büro Amirliği'nce 2012 yılı Ocak ayından itibaren hakkında suça sürüklenen ve mağdur olarak bin 950 çocuk hakkında işlem yapıldığı, çocuklarla ilgili adli işlemlerin yaşı büyüklerden farklı olarak kimlik tespiti yapılıp ailelerine teslim edildiği belirtildi.

Kayıp Büro Amirliği ekiplerinin, evine herhangi bir sebepten geri dönmeyen çocukların herhangi bir suça konu olmadan önce bulunmasına yönelik il genelinde otogar, tren garı, hastaneler gibi yerlerle çocuğun yakın çevresinden, okulundan ve ailesinden sorularak araştırıldığı vurgulandı.

Reklam
Reklam

2012 yılı içerisinde yapılan 308 kayıp müracaatından 302 kayıp çocuğun bulunarak ailesine teslim edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Hala 6 çocuk kayıp olarak aranmaktadır. Sosyal Hizmet Büro Amirliği ise çeşitli projelerle çocukları sokaktan uzaklaştırmak için çalışmalarını sürdürmektedir. 2012 yılında başlanılan ve halen devam eden Yarınlarımıza Emniyetle Koşuyoruz ve Hayata Yeniden Tutun Projeleri'ndeki çeşitli aktivite ve kurslarla toplam 734 çocuğa ulaşılmış ve sokağın tehlikelerinden korunmaları sağlanmıştır. Suç Önleme Büro Amirliği faaliyetleri içerisinde internet kafe denetimleri yapılmakta olup, 2012 yılında 100 adet internet kafe denetlenmiştir. Ayrıca 2012 yılında sokakta çalışan 70 çocuk hakkında işlem yapılmıştır."

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: