Erzurum'da "Turizm Haftası" Etkinlikleri

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Türkiye'nin 2004'te gelen turist sayısı bakımından dünyada 17. sırada yer alıyorken, 2013 yılında 6.

Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Türkiye'nin 2004'te gelen turist sayısı bakımından dünyada 17. sırada yer alıyorken, 2013 yılında 6. sıraya, turizm geliri anlamında yüzde 53,3 artışla 15,9 milyar dolardan 25,3 milyar dolar gibi dünyanın imrendiği bir yükselişin yaşadığını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında Erzurum Çifte Minareli Medresesi önünden Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Fikret Öztürk, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, turizm ülkelerinin ekonomik yaşamından giderek ağırlığını artıran bir sektör olmasının yanı sıra ülkelerarası ilişkilerin gelişmesine de önemli katkılar sağladığını söyledi. Türkiye, turizmi de gerçekleştirilen atılımlarla dünya turizmi içeresindeki payına ve önemi giderek artırmakta ve sahip olduğu tarihi kültürel ve coğrafi zenginliği ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamakta olduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: "Türkiye 2004 yılında 20,2 milyon turist ağırlarken, geçtiğimiz yıl bu rakam yüzde 52 artışla 39,2 milyona yükseldi. 2004'e gelen turist sayısı bakımından dünyada 17. sırada yer alıyorken, 2013 yılında 6. sıraya, turizm geliri anlamında yüzde 53,3 artışla 15,9 milyar dolardan 25,3 milyar dolar gibi dünyanın imrendiği bir yükseliş yaşadık ve yatak kapasitesi yönünden 2004 yılında 420 bin 697 iken 2013 yılı itibarıyla yüzde 47 artışla 893 bin 326 yatak kapasitesine ulaşmış bulunmaktadır. 2004 yılında Türkiye'de işletme belgeli 519 adet 4 ve 5 yıldızlı otel bulunmaktayken bu rakam yüzde 48 artarak 2013 yılında bin 72'ye ulaşmıştır. Tesis altyapısını desteklemek amacıyla illerimize ve belediyemize aktarılan ödenek 2004 yılında 28,2 milyon lirayken bu rakam 2013 yılında 146 milyon lira olmuştur. Bu gelişmeler ilimizde aynı oranda yükselerek devam edecektir." Öztürk, Türkiye'nin, tüketicinin değişen profili ve buna bağlı olarak pazarda oluşan yeni taleplere karşılık verebilecek potansiyele sahip olduğunu belirerek, "Sahip olduğumuz muhteşem doğal zenginliğimiz bin yıl öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız ve yatırımlardaki hızlı artış Türkiye'yi dünyadaki yıldızı parlayan bir marka haline getirmiş ve ülkemiz dünyanın önemli cazibe merkezlerinden biri olmuştur. Açık hava müzesi konumunda olan ilimiz güvenli ve huzurlu yaşam ortamı ile yine her mevsim, değişik turizm aktivitelerinden bulunma imkanı sunmaktadır. Yapılan turizm altyapı yatırımları ile ilimiz kış turizmi ve kış sporları alanında bir dünya markası olma yolunda ilerlemektedir" diye konuştu. Sektörün gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Öztürk, turizmci, tatilci, işveren ve emekçi olarak katkıda bulunan herkesin turizm haftasını kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: