Erzurum’da Yolcu Otobüsü Devrildi: 3 Ölü, 28 Yaralı

Ardahan Göle’den İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Erzurum’un Tortum ilçesinde kaza geçirdi. Bariyerlere çarptıktan sonra devrilerek...

Ardahan Göle’den İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Erzurum’un Tortum ilçesinde kaza geçirdi. Bariyerlere çarptıktan sonra devrilerek metrelerce sürüklenen otobüste 3 kişi yaşamını yitirdi. Feci kazada 28 yolcu ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

İddiaya göre, Aksukapı mevkiine gelen 34 PPH 01 plaklı yolcu otobüsünün frenleri boşaldı. Durumu fark eden otobüs şoförü, 500 metre ileride bulunan köprüden uçmamak için bariyere çarptı. Bariyere çarptıktan sonra devrilen otobüs, metrelerce sürüklendikten sonra yolun kenarındaki kayalıklara çarparak durabildi.

Reklam
Reklam

Can pazarının yaşandığı kazada çok sayıda kişi yaralandı. S.Y, S.A. ve K.S. olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada kolu kopan bir yolcu ise yoldan geçen bir vatandaş tarafından Tortum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolcunun kopan kolu Ulusal Medikal Ekipleri (UMKE) tarafından buz kutusuna konularak hastaneye götürüldü. İsmi henüz belirlenemeyen yolcunun kolun cerrahi müdahale ile yerine dikilmesi planlanıyor.

Kaza haberini alan yolcu yakınları arabalarıyla olay yerine geldi. Yakınlarının durumunu öğrenmek isteyen ailelerin yaşadığı panik güvenlik güçlerine zor dakikalar yaşattı. Yaralılar kaza yerine sevk edilen ambulanslar, UMKE ve ambulans helikopterle Erzurum ve Tortum’daki hastanelere götürüldü.

Otobüsün altında bir kişinin kaldığı iddiası üzerine sivil savunma ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Savcılık tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Söz konusu yolda son bir yıl içerisinde 2 otobüs kazası daha yaşanmıştı. Bu kazalarda toplamda 13 kişi can vermişti. Vatandaşlar yolun hatalı olduğunu ifade ederek, yolun düzeltilmesi yönündeki taleplerinin kaale alınmadığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: