Erzurum'daki Cinayet Davası

Erzurum'da, bir otel işletmecisini tabancayla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum'da, bir otel işletmecisini tabancayla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar Ferhat A, Adem Ö, Arif Ö, Nizamettin S. ve avukatları ile öldürülen otel sahibi Ahmet Cemil Kadeş'in yakınları hazır bulundu.

Nizamettin S, öldürülen otel sahibi Kadeş ile iş ortağı olduklarını, amacının şahsı öldürmek olmadığını, Kadeş'in kendisine küfür etmesinin ardından olayın meydana geldiğini ileri sürerek, pişmanlık duyduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Adem Ö. de tartışmaları duyduğunu ve tartışmaların yaşandığı odaya girdiğinde olaya tesadüfen müdahil olduğunu ve işlenen suçla ilgisinin bulunmadığını savunarak tahliyesini istedi.

Ferhat A. ise kendisinin olayla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını, tutuklu kaldığı süreçte ailesinin mağdur olduğunu ve mağduriyetinin giderilmesi için tahliyesini talep etti.

Arif Ö. de üzerine atılı iddiaları kabul etmeyerek, tahliyesini istediğini ifade etti.

Sanık avukatları da olayın alacak verecek nedeniyle çıktığını, cinayet zanlısı Nizamettin S'nin, Kadeş'i korkutmak amacıyla yaraladığını, öldürme kastının bulunmadığını savundu.

Davada tanık olarak dinlenen Turan Süngeriçli, kendisinin aynı otelde çalıştığını, olay günü akşam saatlerinde iş yerine geldiğini ve olayı görmediğini anlatarak, "Odaya girdiğimde kimse yoktu. Ahmet Bey yerde yaralı yatıyordu ve yüzünde, başında darp izleri vardı. Kalçasında ise kurşun yarası olduğunu fark ettim. Yerde bir kuşun gördüm. Bana, Arif Bey'in ismini verdi ve tanımadığı iki kişinin de olaya karıştığını belirtti. Ben başka kimseyi görmedim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Erol Ofluoğlu'nun daha önceki ifadesinde olaya 4 kişinin karıştığı yönünde beyanda bulunduğunu hatırlatması üzerine Süngeriçli, önceden verdiği ifadeyi okumadan imzaladığını ve Kadeş'in kendisine üç kişiden bahsettiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, Adem Ö. ile Ferhat A'nın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına kararlaştırarak, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-Olay-

Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir otelin sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş (51), otelin restoranını işleten Adem Ö. (34) ve Nizamettin S. (36) ile alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sırasında tabancayla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan 4 kişi de tutuklanmıştı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: