Erzurum'daki "cinayet Iddiası"yla Ilgili Dava

Erzurum'da, 4. kattan düşerek ölen kadının, "öldürüldükten sonra aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davanın görülmesine başlandı.

Erzurum'da, 4. kattan düşerek ölen kadının, "öldürüldükten sonra aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davanın görülmesine başlandı.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Kamil Başçı, ölen Netice Başçı'nın babası Necati Kayık, annesi Gülser Kayık ve tarafların avukatları katıldı.

Savunma yapan sanık Kamil Başçı, eşi Netice'ye "sürekli eziyet ettiği ve olay günü onu dövüp banyoya kapattığı" yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Resmi nikahlı eşim Netice ve beraber yaşadığım kadın Esengül Nikbal ile aynı evde yaşıyorduk. Eşim Netice'yle zaman zaman tartışıyorduk ancak hiçbir zaman onu dövmedim ve eziyet etmedim. Olay günü Netice ile tartıştık. Birlikte yaşadığım Esengül hanım aramıza girip bizi ayırdı. Netice odaya girip kapıyı arkadan kilitledi. Ben onun intihar etmek için kendisini aşağıya atabileceğini düşünüp odanın penceresinin camını kırıp içeri girmek istedim. Bu sırada Netice'nin dış pencereden kendisini aşağıya sarkıttığını gördüm. Onu alttan tutabileceğimi düşünüp hemen aşağıya indim ancak aşağıya indiğimde Netice yerde cansız şekilde yatıyordu. Sonra öğrendim ki Esengül, Netice'nin kendisini aşağıya atması sırasında elbisesinden tutmaya çalışmış ama maalesef engel olamamış."

Ölen Netice Başçı'nın babası Necati Kayık da ifadesinde, damadı Kamil Başçı'nın kızıyla 11 yıldır evli olduğunu ve 2 çocuklarının bulunduğunu belirtti. Damadının 5 yıldır Esengül adlı bir kadın ve kızıyla aynı evde birlikte yaşadıklarını ifade eden Kayık, şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"Kamil, Esengül Nikbal adlı kadını 5 yıldır kızımın üzerine kuma olarak getirdi. Bu süre zarfında sürekli kızıma eziyet edip onu dövüyordu. Kamil kızımdan, Esengül ile resmi nikah kıyabilmesi için anlaşmalı boşanmayı kabul etmesini istiyordu. Kızım da bu durumu kabul etmiyordu. Bundan dolayı sürekli tartışıyorlardı. Olay günü komşuların ve bazı görgü tanıklarının iddialarına göre Kamil, birlikte yaşadığı Esengül ile kızımı banyoda dövüp onu bıçaklayıp öldürdükten sonra aşağıya attılar. Bu nedenle kızıma tekrar otopsi yapılmasını istiyorum. Ölümünden, 2-3 ay kadar önce, Kamil kızımı öldürüp ortadan kaldırmak için Adana'ya götürürken onu yoldan çevirdim. Gitme kızım, bu cani seni öldürüp ortadan kaldıracak."

Anne Gülser Kayık da ifadesinde, damadının son 5 yıldır kızını kendisine göstermediğini, kızıyla komşuların evinde gizli görüştüğünü, kızının resmi nikahını vermemesinden dolayı damadı ve birlikte yaşadığı kadın tarafından öldürülüp apartmandan aşağıya atıldığını ileri sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Necati Kayak'ın avukatı da müvekkilinin kızına eziyet edildikten sonra aşağıya atılarak öldürüldüğü görüşünde olduklarını, maktul Netice Başçı'nın kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için mahkemeden yeni bir otopsi kararı vermesini istediklerini dile getirdi.

Sanık avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu, davacı tarafın acısına hak verdiklerini, ancak müvekkiliyle ilgili iddiaların soyut olduğunu, hiçbir somut ve hukuki delilin bulunmadığını öne sürerek beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Haşim Kızıltaş, duruşmayı dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Duruşmanın ardından davacı Necati Kayık'ın akrabaları sanık Kamil Başçı'ya saldırmak istedi. Adliye içinde taraflar arasında çıkan kavgayı çevik kuvvet ekibi önledi.

Muhabir: Hasan Özkal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: