Erzurum'daki Ölümlü Trafik Kazası Davasında Karar

Erzurum'daki trafik kazasında 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla yargılanan 2 araç sürücüsü kefaletle tahliye edildi.  

Erzurum'daki trafik kazasında 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla yargılanan 2 araç sürücüsü kefaletle tahliye edildi. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Muhammed İkbal Kocaman ve Serkan Demir ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları katıldı. Duruşma sırasında sanık ve mağdurların aileleri arasında gerginlik yaşanmaması için polis güvenlik önlemi aldı. Duruşmada söz alan Demir, önceki duruşmada verdiği ifadeleri tekrarlayarak böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kocaman da kaza anında aşırı süratli olmadığını, şehir içi hız limitine uygun bir şekilde seyrettiğini ifade ederek, "Kurallara uygun bir şekilde seyrederken karşıdan gelen araç sağ taraftan bana çarptı. Kaza anında benim kullandığım araç ters döndü" dedi. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasının ardından tanık ifadeleri ve avukatları dinledikten sonra kararını açıkladı. Heyet, 8 yıl hapis cezası verdiği sanık Serkan Demir'in 30 bin, sanık Muhammet İkbal Kocaman'ın da 36 bin 500 lira kefaletle tahliyesine karar verdi. - Olay Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Caddesi'nde 20 Aralık 2013'te Serkan Demir ve Muhammed İkbal Kocaman yönetimindeki otomobillerin karıştığı kazada, Nurullah Oruç ve İbrahim Erdoğdu hayatını kaybetmiş, Ahmet Çankaya ise yaralanmıştı. Kazanın ardından yaralanan her iki araç sürücüsü de tutuklanmıştı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kazada her iki şüphelinin de yaralandığı kaydedilerek, Serkan Demir'in "tali", Muhammed İkbal Kocaman'ın ise "asli" kusurlu oldukları ifade edilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: