Erzurum'daki Polislere Saldırı Davası

Erzurum'da iki polis memurundan birini bıçaklayarak şehit eden, diğerini yaralayan şizofreni olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum'da iki polis memurundan birini bıçaklayarak şehit eden, diğerini yaralayan şizofreni olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Selim Karabayır, şehit polis memuru Suat Orak'ın avukatı ile yakınları hazır bulundu.

Karabayır, savunmasında, psikolojik sorunları olduğunu iddia ederek, "Cezaevine girmeden önce doktorlar, 'sen akıl hastasısın' deyip, tedavi uyguladı. Şimdi de akıl sağlığımın yerinde olduğunu söylüyorlar. Buna anlam veremedim. Daha önce rahatsızdım da cezaevine girince mi iyileştim- Rahatsızlığım halen devam ediyor, ilaç tedavisi görüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Sanığın avukatı da müvekkillinin akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyeti bulunduğu yönünde Adli Tıp Kurumu'nca verilen rapora itiraz ederek, Karabayır'ın yeniden sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, önceki celselerde görev alan mahkeme başkanı değiştiği gerekçesiyle talebin daha sonra değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

-Olay-

Şizofreni hastası olduğu iddia edilen Selim Karabayır, 3 Ocak 2012'de Aziziye ilçesi Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Suat Orak (31) ve Selçuk Erel'i (31), TOKİ konutları 5. blokta bıçakla yaralamış, Orak hastanede şehit olmuştu.

Muhabir: Hasan Özkal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: