Erzurum'daki Ramazan Etkinlikleri

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, kentte Ramazan kapsamında düzenlenen yılanlı dans gösterisine tepki gösterdi.

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, kentte Ramazan kapsamında düzenlenen yılanlı dans gösterisine tepki gösterdi. Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, manevi iklimin, manevi güzelliklerin yoğun yaşandığı 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının en güzel şekilde yaşanması gerektiğini ifade etti. Bu manevi atmosferin en yoğun olduğu ayda tüm Müslümanların Ramazan ayının feyzinden nasiplenmesi gerektiğini vurgulayan Çalık, şunları kaydetti: "Kent meydanlarında yapılan gösteriler idarecilerimizin geçen seneden ders çıkarmadığını göstermiştir. Bazı belediyelerin Ramazan ayını eğlence, karnaval, festival ayına çevirmelerini milletimizin uygun bulmadığını belirtmek istiyorum. Dün gece başlayan Yakutiye Belediyesi Ramazan etkinliklerinin dua ve semazen gösterisiyle başlayıp, daha sonra mini etekli Rus kızlarının yılanlı dans gösterisini sadece Ramazan ayına değil hiçbir şekilde Erzurum'a yakışmaz. Rus kızlarıyla yapılan dans gösterileri ramazan ayı etkinliği değil, olsa olsa karnaval etkinliği olduğunu belirtmek istiyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: