Erzurum'daki Trafik Kazası Ile Ilgili Iddianame

Erzurum'daki trafik kazasında 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla 2 araç sürücüsü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Erzurum'daki trafik kazasında 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdikleri iddiasıyla 2 araç sürücüsü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Serkan Demir ile müşteki şüpheli Muhammed İkbal Kocaman yönetimindeki iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen "ölümlü trafik kazasında", yaya olan Nurullah Oruç ve İbrahim Erdoğdu'nun hayatını kaybettiği, Ahmet Çankaya'nın ise yaralandığı belirtildi. Kazada her iki şüphelinin de yaralandığı kaydedilen iddianamede, müşteki Serkan Demir'in "tali", Muhammed İkbal Kocaman'ın ise "asli" kusurlu oldukları ifade edildi. Cumhuriyet Savcısı Fatih Yılmaz'ın hazırladığı 2 sayfalık iddianamede, Muhammed İkbal Kocaman'ın Trafik Kanunu'nun 57/1a maddesinde düzenlenen "Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlama, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadır" maddesini ihlal ettiği, Serkan Demir'in ise aynı kanunun 52/1a ve b maddelerinde düzenlenen "Sürücüler kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlerine, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve oramın alanlarına girerken hızlarını azaltmak zorundadırlar" ve "sürücüler araçların hızını, aracın yük ve teknik özelliklerine, görüş, yol hava ve trafik şartlarına uydurmak zorundadırlar" kurallarını ihlal ettikleri vurgulandı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, şahıslar hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. - Olay Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Caddesi'nde 20 Aralık 2013'te Serkan Demir ve Muhammed İkbal Kocaman yönetimindeki otomobillerin karıştığı kazada, Nurullah Oruç ve İbrahim Erdoğdu hayatını kaybetmiş, Ahmet Çankaya ise yaralanmıştı. Kazanın ardından yaralanan her iki araç sürücüsü de tutuklanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: