Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar

Erzurum'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa, 27 yıl 6 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi.

Erzurum'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa, 27 yıl 6 ay hapis ve 20 bin lira para cezası verildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Cüneyt Köker, Ferhat Çetin, tutuksuz sanık Murat Sargün, avukatları ile sanık yakınları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Okan Akar, sanıklardan son savunmalarını yapmalarını istedi. 3 sanık, savunmalarında uyuşturucu bağımlısı olduklarını, uyuşturucu ticareti yapmak gibi bir kasıtlarının bulunmadığını, yaptıkları suçtan pişmanlık duyduklarını belirterek beraatlerini istedi.

Reklam
Reklam

Savunma yapan sanık avukatları da müvekkillerinin uyuşturucu kullandıklarını, üzerlerinde yakalanan uyuşturucunun ticari amaç taşımadığı yönünde kuvvetli delillerin dosyada bulunduğunu ifade etti.

Mahkeme Başkanı Akar, savunmaların tamamlanmasının ardından duruşmaya 10 dakika ara verdi. Akar, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklardan Murat Sargün'e 7 yıl 6 ay hapis ve 5 bin TL para cezası, Cüneyt Köker'e 10 yıl hapis ve 7 bin 500 TL para cezası, Ferhat Çekin'e de 10 yıl hapis ve 7 bin 500 TL para cezası verildiğini açıkladı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde kent merkezinde çeşitli adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Hasan Özkal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: