Erzurumlu annenin dramı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da etrafa saldırdığı için özürlü oğlunun el ve ayaklarını bağlayan Zinnet İme, devlet yardım etmezse ötenazi istediğini söyledi.
Erzurum'un Veyisefendi Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Zinnet İme, 10 yıl önce dini nikahlı eşi Cevat Kılıç tarafından 5 çocuğuyla terk edilince zor şartlarda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Zihinsel özürlü, kalp ve sara hastası olan oğlu Ozan Kılıç'ın (12) saldırganlığı sebebiyle ellerini, ayaklarını iple bağlayan Zinnet İme, oğlunun ve özürlü olan kızı Canan Kılıç'ın (24) tedavisi için Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'dan yardım istedi. İme, yardım yapılmazsa özürlü çocukları ve kendisi için ötenazi istiyor.

Reklam
Reklam

Hiçbir sosyal güvencesi olmadığını ve sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Zinnet İme, "İmam nikahlı kocam 10 yıl önce beni çocuklarımla terk ederek, başka bir kadına kaçtı. Oğlum Ozan, hem özürlü hem de sara hastası ve kalbi delik. Canan ise 24 yaşında genç bir kız. Ama özürlü olduğu için hayata küs. İkisinin de ellerini, ayaklarını bağlayarak bakabiliyordum. Canan, biraz düzeldiği için artık onu bağlamıyorum. Ozan ise saldırgan. Kendine, kardeşlerine ve bana zarar veriyor. Sağlık Bakanı bizi ziyarete gelmişti. Ancak değişen bir şey olmadı. Çocuklarımın bu haline dayanamıyorum. Çoğu zaman kendimi ve çocuklarımı öldürmeyi düşündüm. Devlet bize yardım etmezse ötenazi istiyorum" dedi.