Erzurumlu Kadın Çiftçiler Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması" il finali...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erzurum Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması" il finali Yenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. 10 ilçeden kadın yarışmacıların kıyasıya yarıştığı finalde Oltu'nun Vişneli köyünden Kezban Akça birinciliği elde ederek, bölge yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ülke genelinde 10'su düzenlenen,'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması il finaline 10 ilçeden 10 kadın yarışmacı katıldı. 16 sorunun yöneltildiği yarışmada Oltu ve Yakutiye ilçeleri yarışmacıları 120 puanla finale kaldı. Altın sorularda Oltu Vişneli köyünden Kezban Akça birinciliği elde etti. Akça'ya Vali Sebahattin Öztürk'ün eşi tarafından tam altın, süt sağım makinası ve bir yıllık hayat isgortası hediye edildi. İl Birincisi Akça, önümüzdeki aylarda Gümüşhane'ne gerçekleştirilecek olan bölge finalinde Erzurum'u temsil edecek.

Reklam
Reklam

KADINLAR GİZLİ İŞÇİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, final yarışmaları öncesinde yarışmacılara başarı diledi. Vali Öztürk, Erzurum'un ve ülkenin geleneksel geçim kaynaklarından birisinin tarım olduğunu ifade etti. Modern tarıma geçişin verimliliği de arttıracağına vurgu yapan Öztürk, bunda da kadınların önemli rol üstlendiğini söyledi. Tarım sektöründe kadınların önemli yer tuttuğunu ve gizli işçi olarak çalıştıklarına vurgu yapan Vali Öztürk, "Gizli işsizlik var. Ancak kadınlarımız kırsaldaki tarımda gizli işçi olarak çalışmakta ve emeklerinin ekonomik karşılığını alamamakta. Tarımsal verimliliği arttırmak için köylülükten, çiftçiliğe geçiş yapmamız lazım. Bu da ancak eğitimle mümkün olabilir." diye konuştu.

"EĞİTİMLİ ÇİFTÇİ, YÜKSEK VERİM DEMEK"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriye Erdurmuş, gelişmiş toplumlar için tarımın önemine işaret etti. Erdurmuş, Türkiye'nin tarımsal üretimde önemli yer tuttuğunu ifade etti. Türkiye'nin ihracatında tarımsal ürünlerin önemli yer tuttuğuna işaret eden Erdurmuş, "Tarımsal üretimde önemli olan eğitimli çiftçinin varlığıdır. Çiftçi ne kadar eğitimli, üretim tarzı modern olursa üretimde o kadar artar. Ülkemizin yıllık 15 milyar dolarlık ihracatı çok önemli. Bu rakamı arttırmak da ancak bilimsel yöntem ve metotların kullanılmasıyla mümkün." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: