Erzurumlu Öğrenciler Hem Gezecek Hem Okuyacak

Erzurum Kültür Eğitim Vakfı'nın (EKEV) hazırladığı 'Hem Gezelim Hem Okuyalım Projesi' Gençlik ve Spor Bakanlığı...

Erzurum Kültür Eğitim Vakfı'nın (EKEV) hazırladığı 'Hem Gezelim Hem Okuyalım Projesi' Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamına alındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan EKEV Genel Sekreteri Arif Karataş, proje kapsamında uygulanacak olan programla Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi ile şehirdeki liselerde öğrencilerin farklı şehirlerin gezdirileceğini söyledi. Ancak programların sadece gezi ile sınırlı olmadığını aktaran Karataş, bu şehirlerde 10 gün boyunca kitap okunacağı bilgisini de verdi. Gezi ve okuma programları 20 kişilik gruplar halinde 200 erkek ve 100 kız öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Reklam
Reklam

Arif Karataş projenin amacını şu ifadelerle açıkladı: “Üniversite öğrencilerinin kültürel ve ekonomik nedenlerden ötürü iyi bir şekilde değerlendiremedikleri yaz tatili dönemlerinde, farklı şehirleri gezerek farklı kültürleri tanımalarını sağlamak ve bu dönem içerisinde yeni kişilerle tanışmalarını sağlayarak toplumsal dokunun perçinleşmesine katkıda bulunmak istiyoruz.”

Türkiye’deki farklı illerdeki tarihi ve kültürel yerleri gezerek milli ve manevi duyguların geliştirilmesinin de amaçları arasında yer aldığını kaydeden Karataş, gençlere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, birlikte kamp yapma alışkanlığının edinilmesi arzuladıklarını ifade etti. Farklı sivil toplum örgütlerinin genç üyeleri ile tanışma ve kaynaşmanın sağlanması ve diyaloğun geliştirilmesinin de önemine değinen Karataş, “Gençler arasında ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi projenin amaçları arasında yer almaktadır.” dedi.

Proje ile sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ayrıca gençlerin yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi hedefleniyor. Ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edeceklerini söyleyen Karataş, “Gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, gençlik faaliyetlerine yönelik destek sistemlerinin kalitesinin gelişimine katkı sağlanması, sosyal uyumun ve gençler arasında karşılıklı anlayışın artırılması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Karataş, bu kapsamda temmuzda İstanbul, Antalya, Bitlis, Rize seyahatleri ve okuma kampları yapılacağını aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: