Erzurum'un Adının Değiştirilmesi Için Verilen Kanun Teklifi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube tarafından, Erzurum'un adının değiştirilmesi için verilen kanun teklifine tepki gösterildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube tarafından, Erzurum'un adının değiştirilmesi için verilen kanun teklifine tepki gösterildi. Şubeden yapılan yazılı açıklamada, milli birliği bozmaya yönelik siyaset yapanların Erzurum'dan karşılık görmeyeceğini belirtti. Tarihte her milletin gururu olan şehirler bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir milletin herhangi bir coğrafyadaki tarihini başlatan, şerefle sürdüren şehirler vardır. Erzurum da büyük Türk milletinin tarihinde her zaman Anadolu'nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş ve milletimize vatan olmuş kutlu beldelerimizden birisidir. Yüz yıllardır insanların dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşadığı şehrimizde, barış ve huzur ortamını bozmak için geçmişte yapılan provakasyonlar karşılık bulmadığı gibi bugünden sonra da bulmayacaktır. Bu hafta bir milletvekilinin şehrin isim değişikliği için TBMM'ye vermiş olduğu kanun teklifi de bu yönde bir girişimdir. Tarih boyunca hiç kullanılmamış olan 'Erzerom' isminin ne maksatla gündeme taşındığı herkesçe malumdur." Açıklamada, Erzurum halkı tarafından ciddiye alınmayan ve kabul görmeyen bu teklife gerekli cevabın TBMM'de milletvekillerince verileceğine dair şüphe bulunmadığını ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: