Erzurum'un sembolü olan kayakta atlama pistleri göçtü

Erzurum'un 2011 yılında ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin önündeki pistlerde toprak kayması meydana geldi.

Pistler tamamen kullanılamaz duruma gelirken, otel ve diğer tesisler de boşaltıldı.

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi Kiremitliktepe'de 100 milyon lira harcanarak yaptırılan Türkiye'nin ilk kayakla atlama kulelerinde bugün sabah saatlerinden itibaren toprak kayması hissedildi. 95 ve 125 metre yükseklikteki iki kulenin önündeki pistlerde görülen açılmalar üzerine Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ekiplerini bölgeye götürerek inceleme yaptırdı. Toprak kayması olduğu belirlenen pistler, bugün saat 15.00 sıralarında heyelanla birlikte tamamen dağıldı.

Reklam
Reklam

Kış sezonunda hiç kullanılmayan, geçen 6 Temmuz günü ise kampa giren Kayak Milli Takım sporcularının atlayış yaptığı pistlerde meydana gelen toprak kayması, çevrede deprem korkusu yarattı. Kimsenin burnunun kanamadığı olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

ERZURUM'UN HAYALİYDİ

Türkiye'yi yeni bir heyecanla tanıştıracak, 2 Mayıs 2010'da yapımına başlanan ve dünyanın en yüksek rakımda olma özelliği taşıyan tesislerde 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yükseklikte Kayakla Atlama Kuleri yaptırıldı. 1940'larda tahtadan yaptırılan tramplene benzetilen atlama kulelerini Başbakan Tayyip Erdoğan 7 Ocak 2011'de hizmete açmıştı. Yapım sırasında toprak kayması olan bir bölgede, 20- 30 yaşlarındaki çam ağaçları kesilerek yaptırılan yere, Palandöken Dağının Ejder Tepesinin sağında kalan Sultan Sekisi alternatif olarak gösterildi. 2011 sonrası 125 metre yüksekliğindeki kulenin tepesinde bulunan kafetarya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletiliyordu. Kulelerde bulunan dürbünlerle ziyaretçiler, çevreyi kuş bakışı olarak izliyor. Her gün ortalama yaklaşık 200 kişinin gezdiği kuleleri aydınlatmak için ayda 30 bin lira harcanıyordu.

Reklam
Reklam

(DHA)

Anahtar Kelimeler: