Erzurum'un Sorunları Ankara'da Masaya Yatırıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum milletvekilleri kente yapılan projelerin değerlendirilmesi...

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum milletvekilleri kente yapılan projelerin değerlendirilmesi ve problemlerin çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarında bu hafta TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya milletvekilleri Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık ve Adnan Yılmaz katıldı. Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun komisyon çalışmaları nedeniyle katılamadığı toplantıda, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’dan, Erzurum’u da kapsayan hızlı tren seferlerinde gelinen son durumla ilgili bilgi alındı. Erzurum ve bölgedeki demiryolları ile ilgili hemzemin geçitler, Palandöken lojistik merkezi, tadilatlar ve yapılan alt yapı çalışmaları değerlendirildi. AK Parti İktidarının başarıyla uyguladığı projelerden olan ve İstanbul’dan Marmaray Projesi'yle başlayarak Ankara’ya, Erzincan’dan Erzurum’a kadar ulaşarak, Kars’a ve oradan da Türki Cumhuriyetlerine ve körfez ülkelerine kadar ulaşacak olan hızlı tren seferleri hakkında TCDD Yetkililerinden projenin detayları hakkında bilgi alan Bakan Akdağ ve Erzurum Milletvekilleri, her aşamada projenin takipçisi olacaklarını kaydettiler. Bu projeyle Erzurum’un batıdan, doğuya ve hatta Türk Cumhuriyetleri’ne açılacak bir köprü olacağını kaydeden Bakan Akdağ ve milletvekilleri, Türkiye’nin bulunduğu konum itibariyle körfez ülkeleri, Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlerinden yapılacak taşımacılık, Marmaray Projesi vasıtasıyla Türkiye üzerinden Avrupa’ya açılacağı ve böylelikle şehir ve ülke ekonomisi için büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Toplantıda hazır bulunan Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Bakan Akdağ ve milletvekillerine çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rektör Hikmet Koçak, planlanan projeler ve çalışmalar hakkında Bakan Akdağ ve milletvekillerini bilgilendirdi. Bakan Recep Akdağ ile Erzurum milletvekillerinin Erzurum’la ilgili değerlendirme toplantılarının önümüzdeki günlerde devam edeceği, tarım ve hayvancılık, cazibe merkezi gibi konuların takibi hususunda gerekli çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz