Eş zamanlı KCK operasyoları:130 gözaltı

İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'ında aralarında bulunduğu 9 ilde KCK'ya yönelik operasyonlarda 130 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Siirt, İzmir, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yaklaşık 130 kişi gözaltına alındı. Bir çok yerde arama yapıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK'ya yönelik İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Siirt, İzmir, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekiplerin, 2 derneğe yaptığı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İSTANBUL İstanbul'da bir çok ilçede sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 80'e yakın kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

GAZİANTEP Gaziantep’te PKK’nın şehir örgütlenmesi KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında BDP İl ve ilçe başkanının da bulunduğu 20 kişi adliyeye sevk edildi.

DİYARBAKIR Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah Diyarbakır, Mardin, Siirt, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı KCK operasyonları düzenlendi.

Aralarında BDP’li Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel ile Diyarbakır’ın Kayapınar BDP İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Eş zamanlı KCK operasyoları:110 gözaltı | www.mynet.com/video

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz