Esad Karşıtları Bir Araya Geldi

Suriye'de yaşanan iç savaş aralıksız devam ederken, Suriye'den Şanlıurfa'ya gelen bölgenin ileri gelen liderleri ve...

Suriye'de yaşanan iç savaş aralıksız devam ederken, Suriye'den Şanlıurfa'ya gelen bölgenin ileri gelen liderleri ve komutanları, istişare toplantısı düzenledi.

Aylardır Suriye’de yaşanan iç savaş her geçen gün şiddetlenirken, muhalifler Şanlıurfa’da bir araya gelip geleceğin özgür Suriye'si için istişare toplantısı düzenledi.

Aralarında Suriyeli aşiret liderlerinin bulunduğu toplantıda, üst düzey subayların yanı sıra Ermeni ve Hristiyan liderler ile muhalif ordusu üyeleri de bulundu.

Toplantının 2 gün süreceğini dile getiren Türkiye Arapları Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, "Suriye’nin Rakka, Haseki ve Delzor şehirlerine bağlı Suriye’nin doğusunu oluşturan El Cezire mıntıkasından gelen ketibe başkanları, yani örgüt başkanları, komutanları, sivil toplum örgütleri, siyasiler, aydınlar, bugün bir araya geldi. Bu toplantının içinde sadece Araplar yok. Kürtler var, Araplar, Hristiyanlar, Ermeniler, Süryaniler, Şiiler de var. Yani Suriye’nin bütünlüğünü isteyen tüm insanlar, bir fikir birliği için buradalar. Yaklaşık 2 gün sürecek" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye'deki son durum hakkında bilgileri de paylaşan ARAPDER Genel Başkanı Kırboğa, "Suriye’nin yüzde 75’i Özgür Suriye Ordusu'nun elinde. Şu an artık muhalifler muhalif değil. Çoğunluk muhaliflerde azlık ise Esad’da... Azınlık durumuna kendisi düştü. Şu anda Haseki'de bir askeri yapılanma var, içeride bulunan insanların söyledikleri, iki aya kadar Esad'ın gitmesi gerekiyor. Rusya Başkanı Putin de biz desteğimizi çekiyoruz anlamında bir mesaj yayınladı. Bu da gösteriyor ki Beşşar Esad'ın gidişi yakındır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: