Esad Rejiminden Kaçan 27 Suriyeli Cizre’ye Sığındı

Suriye’de Esad rejiminden kaçan 27 Suriyeli Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerine sığındı.Suriye’deki kaos, çatışma ve...

Suriye’de Esad rejiminden kaçan 27 Suriyeli Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerine sığındı.

Suriye’deki kaos, çatışma ve savaş ortamı her geçen gün artarak devam ederken, Esad rejiminden ve iç savaştan kaçan Suriyeliler, Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Suriye’de son günlerde çatışma ortamının daha şiddetli bir hal alması üzerine hayatta kalmak isteyen sivil ve askerler Türkiye sınırını geçip Cizre’deki güvenlik güçlerine sığındı. Türkiye ve Suriye sınırındaki askerlere teslim olan Suriyelilerin arasında Suriye ordusundan olan askerlerin de yer aldığı ve bu askerlerden birinin de üst düzey bir yetkili olduğu iddia edildi.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetlerine sığınan Suriyeliler geniş güvenlik önlemleri altında herhangi bir hastalık tehdidine karşı Cizre Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Türk askerlerine sığınan asker ve sivil Suriyeliler daha sonra Ceylanpınar, İslahiye, Kilis ve Hatay’daki çadır kentlere gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: