Esad'a Bağlı Uçaklar Rasulayn'ı Bombaladı, Ceylanpınar Alarma Geçti

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye'nin Rasulayn kentinin Esad'a bağlı savaş uçağı tarafından bombalaması sonucu,...

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye'nin Rasulayn kentinin Esad'a bağlı savaş uçağı tarafından bombalaması sonucu, Ceylanpınar ilçesi alarma geçti.

Çok sayıda işyerinin de etkilendiği bombalama sonucunda Ceylanpınar'a getirilen yaralılar nedeniyle, ilçedeki izinli sağlık ekipleri de göreve çağrıldı. Şanlıurfa merkezden ve bölgeden de sağlık ekibi takviyesi yapılırken, hastane bahçesinde seyyar hastane de kuruluyor.

Muhalif güçler, bombalama sonucunda hayatını kaybeden Suriyeli sayısını 9 olarak duyururken, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen yaklaşık 20 yaralıdan durumu iyi olmayanlar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralılar arasında çocuklarda bulunurken, halen bölgede yaklaşık 15 yaralının bulunduğu ve Türkiye’ye getirilmeye çalışıldığı bildirildi. Yaralılarla birlikte Ceylanpınar'a gelen Suriyeliler hastane önünde birikirken, yakınlarını kaybedenler ise gözyaşlarını tutamadı.

Reklam
Reklam

VURULAN EVDE 2 ÇOCUK VE ANNE ÖLDÜ

Öte yandan, Türkiye sınırına yaklaşık 200 metre uzaklıktaki noktayı vuran Esad uçağının, Rus yapımı Mig adı verilen savaş uçağı olduğu öğrenildi. Bombanın boş bir caddeye bırakıldığı ve bombalamada bir evin tamamen yıkıldığı belirtildi. Bombalama esnasında evde bulunan 2 çocuk ile annenin hayatını kaybettiği görüldü. Ölen kız çocuğunun bir ayağının ise, bombalama esnasında koptuğu görüldü. Bir evde de yangın çıkarken, çok sayıda evin de yıkıldığı bildirildi.

YARALI TÜRK ASKERİ YOK

Bu arada, Suriyeli yaralıların Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilişi sırasında, hastaneye getirilen bir Türk askerinin bombalama olayında vurulduğu şeklindeki bilginin yanlış olduğu ve askerin normal rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirildiği, ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Bölgedeki çatışmalar, sınıra yakın noktalarda devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: