Esad'dan Başbakan'a ağır suçlama!

Halk TV, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ses getirecek röportaj yaptı.

İşte Esad'ın açıklamalarından satır başları:

Erdoğan'ın tek amacı Müslüman Kardeşler'in Suriye'ye geri getirilmesini sağlamaktı. Krizden önce reformlara yönelik hiçbir kelime söylemedi. Onun ilgilendiği sadece Müslüman Kardeşler'di.

Erdoğan ve Davutoğlu'nun tüm söyledikleri yalanlardan ibarettir.

Terörü bir kart gibi cebinize koyamazsınız. O akrep gibidir. Cebinize koyarsanız sizi ısırır.

Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkiyi başlatan Haziran 2000 ziyareti ile (Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer) Sezer'dir.

Reklam
Reklam

Erdoğan'da hem kişisel sorunlar hem de İhvan ideolojisinden kaynaklanan bazı sorunlar var.

Bizde gazeteciler suikaste uğramıyor. Suriye'de özgürce eleştiren bir muhalefet var.

ESAD'DAN GEZİ YORUMU

Bize göre bu Türkiye halkının AKP siyasetini ve yalanlarını kabul etmemesidir. Gezi olayları Erdoğan'ın yalanlarının reddedilmesiydi. Suriye meselesi de tabii ki konulardan biriydi ama Suriye işin içinde değildi.

- Halk TV ve Yurt Gazetesi'ne teşekkür ediyorum. Türkiye'de susmayan gazetecileri selamlıyorum.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU AKAN KANIN SORUMLULARIDIR

HALK TV:

Türkiye'nin bu konulara ilişkin siyasi tutumunu nasıl değerlendirebiliriz? Bu konuda Türkiye'yi nereye konumlandırabilirsiniz? Suriye'ye ilişkin tutumları, davranışları ve politikalarını nasıl değerlendirebilirsiniz?

Cumhurbaşkanı el-Esad:

Bu süreç içinde iki Turkiye’den söz edebiliriz. İlki ve daha onemli olanı, Türk halkıdır. Öyle ki bu halk; Erdoğan ve hükümetinin tüm yalanlarının üstesinden gelerek ve ilk Suriye'de olup bitenlerin gerçeğini bilmeyi başardı. Batılı ve Türk medyasının Erdoğan’ın yalanlarını pazarlama ve yutturma cabalarina rağmen gerçekleri öğrenmeyi başaran Türk halkının tutum ve davranisi tamamen açıktır. Bu halkın; Suriye'ye yönelik savaşa ve Erdoğan hükümetinin Suriyelilerin kanına bulaşmasına karşı tutumu da hep onurlu olmustur. Türkiye'nin bir yanı budur. İkinci ve daha az önem taşıyan diger yanı ise; Erdoğan ve Suriyelilerin kanlarıyla kafalarına kadar batan hükümet üyelerinden ibarettir. Erdoğan’ın temsil ettigi bu hükümet; on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur. Suriye'de altyapının yıkılmasından sorumludur. Sadece Suriye'de değil, tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur. Erdogan ve arkadaslari Mısır, Libya, Tunus ve bölgenin bir çok ülkesine müdahale ettiler. Aynı zamanda devlet ve halk olarak Türkiye'yi halkın çıkarlarına karşı bir çok konuya politikalara ve savaşlara bulaştırdılar. Dolayısıyla bizler günümüzde Türkiye'yi tamamen birbirleriyle çelişen iki şekilde görmekteyiz. Halk bir yönde, Erdoğan ve hükümeti de başka bir yöndedir. Bunun bir diger kaniti ise Erdogan’in Suriye’deki teroristlere destek vermesi degil ayni zamanda Misir ve oncesinde Irak’in ic islerine cok tehlikeli bir sekilde mudahele etmesidir.

Reklam
Reklam

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Anahtar Kelimeler: