Esad’ın kuklasını yakıp Erdoğan lehine slogan attılar

Suriye’deki iç karışıklıklarda hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Beşar Esad’ın kuklasını...

Suriye’deki iç karışıklıklarda hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Beşar Esad’ın kuklasını yakan eylemciler, Başbakan Erdoğan lehine slogan attı.
Cuma namazından sonra Fatih Camii avlusunda toplanan İHH, Özgür Der, Mazlum Der’den oluşan ‘Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’ üyesi yaklaşık 400 kişilik grup, Suriye’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine pankart açıp slogan atan eylemciler, Baas rejimini de protesto etti. Ayrıca, Beşar Esad’ın kuklasını yakan eylemciler, ‘Şükran Erdoğan’ şeklinde Başbakan Erdoğan lehine slogan attı. .
Gıyabi cenaze namazında yapılan konuşmalarda, Beşar Esad’ın ülke yönetiminden ayrılmasını ve Suriye’de demokrasinin hakim olmasını istendi. Açıklamalarda, Müslüman ülkelerin el birliğiyle Suriye’deki Baas rejimini devirmesi talep edildi.
Gıyabi cenaze namazının ardından eylemciler cami avlusundan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz