Esat Delihasan Karate Federasyonu Başkanlığı'na Yeniden Aday

Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Esat Delihasan, 14 Ekim’de yapılacak genel kurulda yeniden aday olduğunu...

Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Esat Delihasan, 14 Ekim’de yapılacak genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. 2009 yılından bu yana kurumsallaşma ve sportif başarı anlamında çok önemli işler yaptıklarını söyleyen Delihasan, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre 2011 yılında Türkiye’ye uluslar arası alanda en fazla madalya kazandıran branş olan karatede genel kurul tarihi 14 Ekim olarak belirlendi. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Dört yıl önce camianın talebi üzerine aday olduğunu vurgulayan Delihasan, “Karate camiası dört yılda yapılanları çok iyi biliyor. Bu nedenle seçim vaadinde bulunmayı gereksiz buluyoruz. Ekibimizle beraber ilk dört yılda kurumsal altyapıyı tamamladık. Şimdi ise daha tecrübeli bir grup olarak hizmete yeniden talibiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yeni dönemde ciddi projelere imza atacağız. Bunları konuşarak değil uygulayarak göstereceğiz.” diye konuştu.

Başkanlığın bir hizmet yarışı olduğunu belirten Delihasan, genel kurul öncesi başka adayların konuşulmasının karatenin dinamizmini gösterdiğini söyledi.

LİSANSLI SPORCU SAYISI 117.200

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, son üç yıldır sistemli olarak lisanslı sporcu sayısını artırdıklarına dikkat çekerek, “2008 yılı sonunda 42 bin olan lisanslı sporcu sayımız Ağustos ayı itibariyle 117.200’e ulaştı." ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Faal sporcu sayımız da 27.034. Türkiye’de futbol, basketbol, voleybol ve güreşle birlikte en yaygın spor olmak için çalışıyoruz. Eylül itibariyle kulüp sayısı 516’ya, antrenör sayısı 1412’ye ve hakem sayısı da 2374’e ulaştı. Bu rakamların tümü son üç yıl içinde en az yüzde 300 artışı ifade ediyor. Son aylarda kazandığımız başarılara paralel olarak medya görünürlüğümüz de önemli oranda arttı.”

Reklam
Reklam

EN BAŞARILI BRANŞ

Delihasan, Karate Milli Takımları’nın 2011 yılında uluslar arası müsabakalarda 432 madalya kazandıklarını hatırlatarak bu sayının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı federasyonlar içinde bu alanda ilk sırayı aldıklarını söyledi.

Spor&Spor Dergisi’nin federasyon başkanları arasında düzenlediği ankette de olimpik olmayan branşlar kategorisinde en başarılı branş olarak karatenin seçildiğini hatırlatan Delihasan, “Tüm bunlar bizi daha fazla çalışmaya ve çıtayı yükseltmeye zorluyor.” dedi.

Türkiye’nin dünya karatesindeki yerinin gerek sportif başarı gerekse temsil yönünden çok iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, “Ağustos ayı sonunda Japonya Milli Takımı ile İstanbul’da kamp yaptık. Ve kamp isteği Japonya Federasyonu’ndan geldi. Japonya gibi dünya karatesinin ekol ülkelerinden birisinin bizim takımla kamp yapmak istemesi bizim için gurur verici.” dedi.

BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Karate camiasının sporcusu, antrenörü, hakemi, yöneticisi ve velisi ile büyük bir aile olduğunu ifade eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de herkesi kucaklayacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

KarateTürk TV adıyla bir internet televizyonu kurma projelerinin de olduğunu belirten Delihasan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesin federasyonu olduğumuzu aklımızdan çıkarmadan göreve devam edeceğiz. Karatenin temeli olan kulüplerimize yaptığımız yardımlara devam etmeye çalışacağız. Kulüpler ne kadar güçlü olursa Türk karatesi de o kadar güçlü olur. KarateTürk TV adıyla bir internet televizyonu kurma projemiz var. Ayrıca KarateTürk markasının patentini alıp bu isim altında markalaşmaya gideceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: