Eşcinsel hakem meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eşcinsel futbol hakeminin durumunu Meclis gündemine taşıdı.
Sevigen, Devlet Bakanı Faruk Özak'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, 12 yıllık futbol hakemi Halil İbrahim Dinçdağ'ın, cinsel tercihinden dolayı kendisine görev verilmediği için Türkiye Futbol Federasyonuna yazdığı dilekçenin, daha sonuçlanmadan basına sızması nedeniyle televizyona çıkıp açıklama yaptığını ve bunun da mağduriyetine neden olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Mehmet Sevigen, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: "Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere, tıp camiası 'eşcinsel, bir hastalık ya da rahatsızlık değildir' şeklinde karar vermişken, bu hakeme hala görev verilmemesini doğru buluyor musunuz? Çalıştığı dönemde çok başarılı olan ve hiç bir hatası olmayan, hayatını spora adadığını ve özel yaşamını görevine yansıtmadığını belirten, olayın çıktığı günden beri çalışamayan hakemin maddi ve manevi zararlarının bedelini kim, nasıl ödeyecek? Medeni cesaret göstererek kimliğini açıklayan hakeme insan hakları adına sahip çıkmayı düşünüyor musunuz?
Klasman belirleme sınavlarına giremediği için mağdur olan Halil İbrahim Dinçdağ ve onun gibi çeşitli sebeplerden dolayı sınava girme hakkını kaybeden hakemlere, bir defaya mahsus olmak üzere sınavlara girme hakkı vermeyi düşünüyor musunuz?
Toplumda kendini gizlemeye çalışan, mesleğinde çok başarılı olmuş, ancak sırf cinsel tercihlerinden dolayı başarılı olduğu mesleğini yapamayan kaç kişi vardır?"

Reklam
Reklam